*Massages

Er zijn bij Beauty Care verschillende lichaamsbehandelingen mogelijk. Zowel Traditionele  massage, als Ayurvedische full bodymassage, Klankschaal massage, Cupping massage, Anti-stress massage, Drukpunt massage, Chakra massage, Kruidenstempel massage en Hotstone massage zijn mogelijk. 

*De traditionele Ayurvedische Abhyanga massage- full body

De Ayurvedische massage is een behandelmethode die deel uit maakt van het natuurgeneeskundig gezondheidssysteem Ayurveda. Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundige gezondheidssysteem dat zo'n vijf à zesduizend jaar geleden op schrift werd gesteld. Het is een holistisch systeem afkomstig uit India en betekent: kennis (veda)van het leven (ayus). De 3 dosha's Vata, Pitta en Kapha zijn opgebouwd uit de vijf elementen ether, lucht, vuur, water en aarde spelen een belangrijke rol in de Ayurveda. Alles rond ons zoals mensen, seizoenen en leeftijden kunnen beschreven worden in termen van deze 3 bio-energieën. Gezondheid betekent dat de drie dosha's Vata (ether/lucht), Pitta (vuur) en Kapha (water/aarde) in balans zijn, de uitscheidingsproducten goed zijn, de geest rustig is en de weefsels normaal functioneren. 

Een echte Ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een warme kruidenolie. De kruidenolie heeft een smerende en medicinale werking. Het is een gehele lichaamsmassage waarbij dus ook het hoofd en het gezicht meegenomen worden.Deze massage kenmerkt zich doordat er rekening wordt gehouden met de constitutie (dosha) van de persoon en zijn specifieke klachten en eventuele pijn. De Ayurvedische massage is in het algemeen een zachte massage, waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de cliënt. Door de behandeling van de energiekanalen-de nadi's- en de energiepunten genaamd de marma's heeft de ayurvedische massage een energetisch aspect. Ik stem mij af op de energie van de cliënt voordat ik de massage start.

De massage

  • Verbetert de weerstand inactiveert het lymfesysteem en de bloedsomloop
  • Bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
  • Draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning
  • Helpt bij klachtenvermindering en oplossing zoals rugpijn, nekklachten, ris, whiplash, reuma, burn out, spijsverteringsklachten en hoofdpijn en de trillingen van de klankschalen resorberen je lichaamscellen mee. Daardoor ontspan je en heelt je lichaam zich, je lichaam komt weer in balans.De resonantie ordent en harmoniseert je lichaam. De trilling zoekt een weg door het water van je lichaam om balans te maken. Eventuele blokkades kunnen daarbij doorbroken worden. Daardoor kan een klankschaal sessie best heftig zijn en kunnen er emoties loskomen. Dat kan tranen brengen maar ook ontspanning en opluchting. De werking van de klankschalen uit zich op alle niveaus; lichamelijk, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel.

*De Hotstone massage

Het is nieuw maar feitelijk al eeuwen oud. De Grieken en Romeinen gebruikten de warme stenen voor het eerst in de badhuizen om elkaar te masseren.

In Azië en India werden de warme stenen op accupunctuur punten geplaatst en werden over de meridianen gestreken. Dit werd gedaan om ziektes en aandoeningen te behandelen. Eeuwen geleden gebruikten Zuid-Amerikaanse en Oosterse volken Basaltstenen bij hun rituelen en genezende behandelingen.

De Basaltstenen zijn lava stenen die zeer rijk zijn aan ijzer en magnesium. Dit zijn de meest gebruikte stenen, de vindplaats is onder andere in Mexico. Deze stenen hebben een vulkanische oorsprong. Vanuit de hete lava van vulkanen belanden ze in een rivierbedding waar ze eeuwenlang hebben gelegen. Door de beweging van het water hebben ze uiteindelijk hun mooie ronde vorm gekregen. Deze ronde vorm sluit goed aan bij het lichaam. De stenen mogen niet warmer zijn dan tussen de 35 en 40 C graden. De hotstonemassage draagt bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, afvoer van afvalstoffen en het ontgiftigen en stimuleren van de organen.

Het werkt uitstekend bij stress, spier-, rug en nekklachten, gewrichtsklachten en bij slechte doorbloeding, algehele vermoeidheid, hoofdpijn klachten of gewoon om heerlijk te ontspannen!

De werking van de hotstonemassage: het verhoogt/activeert de bloedtoevoer naar het spierweefsel, verhoogt/activeert het lymfesysteem, bevordert het ontgiftingsproces van het lichaam (o.a. door verhoogde transpiratie), stressverlichtend, maakt blokkades los in het lichaam, bevordert de algehele ontspanning.

Een variant is er met koude stenen die geschikt zijn voor het behandelen van blessures, zwellingen en ontstekingen.

Ook is een combinatie mogelijk. De warme stenen verwijden de bloedvaten, waardoor afvalstoffen worden afgevoerd.
Daarna volgen de koude stenen die de vaten weer laten samentrekken.
Het effect is vergelijkbaar met warme en koude waterstralen op de huid; eerst ontspannen en dan activeren. Deze hotstonemassage is het hele jaar een aanrader, maar zeker als het weer kouder wordt!